2017. április 17.

Sikerek és bukások

Ez egy design blog, így viszonylag ritkán szoktam a témától eltérni, de mivel ez bizonyos szempontból kapcsolódik az oldalhoz, így ez a bejegyzés is gond nélkül megszülethetett. 

Már az előző bejegyzésben is írtam, hogy mikor új hátteret kerestem a bloghoz számtalan képet mentettem le, de egyiknél sem éreztem, hogy az lenne az igazi. Jó félórán keresztül görgethettem lefelé sikertelenül. Ekkor volt az első ötletem, hogy hosszú idő után végre rászánom magam és megtanulom miként lehet patterneket vagyis blogoz is tökéletesen alkalmas háttereket gyártani. Az első próbálkozásom annyira katasztrófa lett, hogy azzal a megállapítással zártam be a képszerkesztőt, hogy jó lesz az egyszínű háttérnek is. Végül a kinézet mégis összeállt, hátteret is találtam... de a gondolat nem hagyott nyugodni, hogy egy ilyen egyszerű néhány perces szerkesztés kifogjon rajtam. 

Így hát újult erővel kezdtem neki...  és még néhány alkalommal felsültem, de minden egyes bukás után egy hangyányit biztatóbb volt a végeredmény. Még nagyon messze vagyok a tökéletestől, de most kezdem azt érezni, hogy ezek már vállalhatóak. Igaz ehhez kellett vagy húsz olyan próbálkozás, amik abszolút használhatatlanok. 


Ez volt az alap. Ezt próbáltam úgy átszerkeszteni, hogy háttérként is használható legyen. A probléma minden képnél az volt, hogy túl nagy és egyedi mintákkal szerettem volna dolgozni. Kisebb virágokkal vagy kövekkel már az elején is egész jól ment, de hát ki éri be annyival...


Ez pedig a már szerkesztett verzió. Ez az amelyiknek már a szélei passzolnak, és nem fog megtörni a kép az ismétlődéstől. Egy kis Topaz Clean került rá, meg a színeit is átvariáltam, de szerintem így csak előnyösebb lett.

Szóval semmiképpen sem szabad feladni! Igenis lehet szarból várat építeni, sőt ki merem jelenteni, hogy szerkesztés esetén lényegében mindenki a nagy nulláról kezdi. Az interneten már nagyon jó kis oktató videók vannak, gyakorlatilag a photoshop telepítésétől kezdve a profi retusálásig. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése