2017. március 25.

Tépett fejléc készítése - lépésről lépésre (második rész)

Ez a mostani fejléc talán kicsit üres lehet egyeseknek... de a fő célom az volt, hogy új dolgokat mutassak kezdőknek, így igyekeztem a minimálisra törekedni. Ez is egy szuper könnyen elkészíthető darab. Tartsatok velem!


1. LÉPÉS
Nyiss egy üres felületet. A pontos mérete 900x550 pixel.


2. LÉPÉS
Tervezés. Nagyjából helyezd el, hogy mit hova fogsz tenni. Piros a háttér, fekete a személy és zöld a szöveg.


3. LÉPÉS
Nyisd meg a hátteret, amit innen tudsz letölteni. Kicsinyítsd, és igazítsd úgy, ahogy neked tetszik.


Utólagos megjegyzés:
A képeket CTRL+T-vel tudod kicsinyíteni... tükrözni vagyis szabadon alakítani. (Ekkor megjelenik a kép szélén egy szaggatott vonalú keret.) Ha a kicsinyítéskor a SHIFT is lenyomásra kerül, úgy a kép tartani fogja az arányait... Jelen esetben ez fontos.


4. LÉPÉS
A főszereplő hozzáadása. Két képet fogunk használni, amit  csomagban innen lehet letölteni. Az első képbeállítása legyen KEMÉNY FÉNY. Igazítsd és kicsinyítsd úgy a képet, hogy alul a hegyek látszódjanak. A MÁGNESES LASSZÓ segítségével menj végig az egérrel azon a részen, ahol a hegyvonulat és ég találkozik. Nem kell kattintanod, magától kifogja jelölni. Ezután radírral távolítsd el a felesleget és  ne felejtsd el a képet visszaállítani NORMÁLRA.Utólagos megjegyzés:
A mágnesen lasszó eszköz lényegében ugyanott érhető el, ahol a sima lasszó is van.  Jobb klikkre megjelenik a többi választható lehetőség. (ez az összes többire is igaz)


5. LÉPÉS
Rajzolj néhány bézs pacát, úgy mint ahogy a képen látható. A brush hozzá itt találod. Ha a háttér rétegre lépsz vissza, úgy a "fej" mögé is tudsz rajzolni.


Utólagos megjegyzés:
A brush-t miután letöltötted a képen látható módon éred el. Miután rámentél az ECSETEK BETÖLTÉSE feliratra a felugró ablakból válaszd ki.6. LÉPÉS
A második kép hozzáadása. Kicsinyítsd és forgasd el úgy, hogy a háttérben lévő pacákkal is jól mutasson. Majd elé is rajzolj sötétebb zöldes színnel egy foltot. Ez lesz majd a szöveg alapja.


7.  LÉPÉS
Mivel ez így túl üres lenne, ezért adj hozzá még kép leveles png-t amit innen és innen tudsz letölteni. Kicsinyítsd és forgasd őket, amíg hasonló eredményt nem kapsz. Ahogyan  a felkiáltójel is mutatja ezeket a leveleket a szereplők képei alá helyezd el!


8. LÉPÉS
Átszínezés. Épp úgy, hogy az előző fejléc esetén ennél a is kettőt használtam. Ezeket a psd fájlokat innen és innen tudod letölteni. Fontos a sorrend, ügyelj rá, hogy a Raven-féle legyen felül!


Utólagos megjegyzés:
Az átszínezéshez simán csak nyisd meg a letöltött fájlt és húzd át a kis mappát, ahogy a képen a nyíl mutatja.


9. LÉPÉS
Egyesíteni kell a rétegeket, ehhez nyomd le a Ctrl+Shift+E egyszerre. Ezt követően kattints kétszer a "háttérszín" rétegre. Ekkor eltűnik a kis lakat... ez azért fontos, mert csak így tudsz majd radírozni belőle.


10. LÉPÉS
A tépett papír hatáshoz itt találod a brush-t. Forgasd el az ecsetet, és tetszés szerint tüntess el a háttérből.


Utólagos megjegyzés:
Az ecsetet a képen látható kis íránytűszerű dologgal  tudod forgatni. 


11. LÉPÉS
Felirat hozzáadása. A szöveghez használt betűtípust innen és innen töltheted le. Kapott a szöveg egy halvány árnyékot és kész is.


+1 LÉPÉS
Topaz clean. Ettől lesz a fejléc rajzolt hatású. A hivatalos oldalról (innen) 30 napos ingyenes verzió letölthető, utána pedig nagyjából 3 percig tart keresni hozzá egy még működő kódot (pl. innen).


Hogy tetszik a fejléc? Hasznosnak találtad a bejegyzést?
Ha igen, akkor tarts vele legközelebb is!

3 megjegyzés:

 1. Szia, a felől érdeklődnék, hogy honnan keresel képeket, és a karaktereket hogyan vágod ki. Szoktam pinteresten szoktam sokat böngészni, de az a baj, hogy nem találok olyan fejléchez valót, amire szükségem volna, amit elképzeltem.
  A kivágás meg.. nos.. nem erősségem. Pixlr-t használok, meg van PS CS3.

  Szóval igen, ha van valami újabb tipped akkor szívesen fogadom, a bejegyzés pedig hasznos volt ettől függetlenül. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Buu!

   Ahogy írtam a bejegyzésben ezek a karakteres képek deviantart-ról vannak, így jelen esetben nem én vágtam ki őket... de általában mágneses lasszó eszköz segítségével szoktam körbevágni a fejléchez használt képeket. Úgy vettem észre azzal a legegyszerűbb, de simán radírral is el lehet tüntetni a széleket, mert jó elhelyezés és effekt esetén semmi szükség vesződni vele, belesimul a háttérbe :)

   Pinterest szerintem nem kimondottan az ilyen képekre specializálódott, igaz nem ismerem annyira. Én https://www.flickr.com/photos/ innen szoktam a háttérhez képeket keresni, mert nagyon jó felbontású képek vannak. Igazából a Google is ugyanannyira jó, csak be kell állítani a méretet a keresési eszközöknél... ráadásul színek szerint is lehet keresni, ami sokszor megkönnyíti a dolgom. :D

   Viszont, ha minden kötél szakad, akkor írd be deviantart-on, hogy stock pack és rengeteg téma szerint összegyűjtött képcsomagot fog kiadni.

   Törlés
  2. Köszönöm szépen! Na, látod, én deviantarton nem ismerem ki magam, úgyhogy ez újdonság lesz számomra is. Talán csak túl határozott elképzelésem van arról, hogy mit akarok, ezért is nehéz megtalálni.

   Mégegyzser köszi a tippeket, az új designeod pedig klassz lett! :)

   Törlés