2014. augusztus 17.

Kritikák

Buu! Itt vannak az kritikák ... c:


  A blogod egyértelműen szürke, szinte lehetetlen ezzel a színnel mellé fogni, de egyben unalmas is. A fejléc nem profi munka, de a célnak megfelel... bár a kivitelezés lehetett volna egy kicsit precízebb is. Ha legközelebb átalakítson töröd fejed inkább keress meg egy profit - még ha többet is kell várni, megéri -, és kérj kicsit egyedibb színkombinációs fejlécet. :) Ha esetleg a fejléc szürke, a cím még mindig lehet színes és ha ezekkel összhangba hozod a linkeket, akkor máris összepasszolnak.  A fenti navbar sávot nyugodtan leveheted, szinte senki sem használja. Az egér mutatójával is hasonlóan cselekednék, és a zenéket is inkább a fejezetekhez alakítva tenném ki, az adott bejegyzéshez ajánlva. A bejegyzés szövegéhez használj világos szürkét, az erős kontraszt nem előnyös blogok esetében. A bejegyzéseket is állítsd át sorkizártra, sokkal esztétikusabb, mikor jobb oldaltól bal oldalig ér a szöveg. Az oldalmoduloknál a szövegdobozok nincsenek átméretezve így még ront az összképen, vagy méretezd át vagy vedd le. Ugyanez a helyzet a menüvel is. A szereplők képeit is jobb lenne az oldal modulhoz igazítani, a verseny képpel együtt. Az egész  amiket leírtam átalakítása nem tart tovább 10 percnél, de a végeredmény sokkal jobban mutatna.


A te blogoddal is hasonló a helyzet, mint az előzővel, de szerncsére sokkal letisztultabb. Egy-két színt azért elbírt volna :) A fejléc jó lett talán kicsit túl sok az effekt, de ettől olyan olajfestményes hatása van.  Az oldalmodulok jók, feldobják a blogot, de ez a menü már túlzottan elterjed, szinte minden második blogról ez köszön vissza. Aranymeli-nél nagyon sok mutatós menü kód van, egyik szabad délutánod alkalmával keresd fel az oldalt. ^^ A bejegyzéseket állítsd sorkizártra, és ne használj annyi betűtípust, mielőtt kitennéd a bejegyzést előtte "tisztítsd" le az előző formázásokat. Más szövegszerkesztőkből értelemszerűen a betűtípusokat is átmásolod, van ahol nem ismeri fel az ő betűt, vagy színt vált.


Úgy tűnik mindenki nagyon ráhangolódott a szürke novemberi borongós színekre :DD Összepacsizhatsz az előzőekkel. A fejléc nekem egy kicsit homályos, és a szerkesztés sem a legjobb munka, a háttér egy egyszerű kép amikre pár png került, majd a jó nagy szöveg. Természetesen megértem, hogy kikerül a szerkesztők, jelen esetben fordítók neve, de akár csak a művészek megkoronázva művüket sokkal kifinomultabb valamelyik sarokba, vagy kevésbé feltűnő módon szemléltetni kit illet az oldal. Érdemes lenne beiktatni egy felfrissülést. Ha már úgy is közeleg az ősz, jól mutatna a bordó narancs kombináció egy kis szürkével vegyítve. A navbart én most is kiiktatnám, nem túl sok magyart fog a blogra vonzani, a többi funkciót, pedig aligha használja bárki is. Alulról a cserék és fordítók modul átkerülhet oldalra, az oldalsáv amúgy is üres, nem baj, ha kitölti a helyet pár másik oldal.


Színek, vagy inkább csak egy, de legalább kiléptünk a fekete-fehér világból! Talán  az előző blogok visszafogottsága miatt, de nekem ez a sok vörös túl harsány. Tehetnél szürke hátteret, sokkal kellemesebb lenne a szemnek. Az kurzor mintázata felesleges, hasonlókép a felül elhelyezkedő navbar-hoz. A szöveg színe nagyon üti a hátteret, elég megerőltető hosszasan nézni, egy kicsit világosabb vagy sötétebb betűtípus segíthetne ezen. A két szereplő képét én egymás alá igazítanám és a szövegdobozokat egyesítve kiszélesíteném, hogy méretben igazodjon a modulsávhoz.


Vissza a színtelenségbe, összepacsizhatsz az előzőekkel. Ezek szerint mostanában ez lehet divat(?). A fejléc tetszik a buborékos megoldást kerültem volna, de mindenképp jó pont, hogy kontrasztos a fehér a feketével. Összességében az egész blogon különválik a két szín, nem szokványos szürkeség fogad. Az oldalmodulok dicséretesek, ám a címek olvashatatlanok, ezen a nagyobb betűméret segítene, de az sem lenne hátrány, ha a szöveg árnyékánál egy kicsit sötétebb lenne a szöveg szín. A google fordító és navbar felesleges, még ha egy külföldi a blogodra is téved nem sokat javít a helyzetén a tördelt, sokszor értelmetlen gépi fordítás. A bejegyzések szövegét az alap betűtípusok közül válaszd ki, a legjobba Times, Arial, Verdana. A képeknél az effekt lehet, hogy látványos, de a tökéletesen felesleges kategóriát súrolja, ha a blogod letisztult szerintem kihagyható az ehhez hasonló kód.

3 megjegyzés:

 1. Szia! Köszönöm szépen a kritikát meg fogom őket tenni! ^^ még 1x köszönöm! :))
  (The Mafia írója)
  Puszii xoxo

  VálaszTörlés
 2. *Red Ballon

  És köszönöm a kritikát megteszem amit tudok. :) x

  VálaszTörlés