2014. május 1.

Pixeles háttér készítése

Sok esetben történik, hogy egy nagyon szép/ízléses fejléchez akárhogy is keressük a színben megfelelő hátteret, nem sikerül rábukkannunk a net rejtett zugaiban sem. Erre hoztam most egy ha "minden kötés szakad" megoldást.

 Illetve kezdésnek itt van pár oldal ahonnan keresgélhetitek a háttereket, hátha pont itt  bujkál a tökéletes c:
http://www.zingerbug.com/

Pixeles háttér:
Ennek a lényege annyi, hogy a fejlécből kicsi/nagy pixlekre bontott képeket csinálunk amik színben megfognak egyezni a fejléc színeivel. Ez mondhatni nem valami kifinomult megoldás, de vannak esetek amikor még akár jól is mutat egy-egy egyszerűbb fejléchez és egy kicsit izgalmasabb, mintha egyszínű háttér lenne.

Na és akkor kezdjünk bele: http://pixlr.com/editor/

Nyissátok meg azt a fejlécet (vagy képet), amit használni szeretnétek. Vágjatok ki egy tetszőleges darabot a képből.  Ehhez válasszátok ki a kis szaggatott négyzetet oldalt és vágjátok ki a kép részletet. Ezután a felső menüből menjetek az image-re és utána a Crop-ra.Menjetek rá a Filer-re és azon belül a Pixelate nevezetű effektre. Ez kis kockákká varázsolja a kép részleteit, így válasszátok ki mekkora méretű pixeleket szeretnétek... ne legyenek túl kicsik, mert úgy lényegesen kivehető lesz a fejléc mintázata.


Ezután megkapjátok a kép részlet kikockázott mását, és ezzel tulajdonképpen meg is lenne a háttér... akinek túl nagyok a kockák még lekicsinyítheti a képet, de elvileg anélkül is jó.

Itt a fejléc és hozzá a háttér c:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése