2014. március 13.

Hogyan tegyél zenelejátszót a blogra? * 2.rész*

Sokan bajlódnak a zenelejátszókkal, akiket amúgy utálok, de nem leszek semminek sem az elrontója! :) Kétfélét mutatok, egyet ami az oldalmodulban jelenik meg (sokkal jobb, mint a másik) és egy másikat ami az oldal tetején illetve alján helyezkedik el.

Mielőtt belekezdenének a tanácsom az, hogy ne legyen magától induló, mivel sok bosszúságnak lehet a forrása. Valamint, ha valakinek pl. szomorú blogja van, akkor hiába a kedvence egy dallamos nyári dal... az egész történet hangulatát hazavághatja. Persze nekem már az olvasás és zenehallgatás sem megy egyszerre, de kinek mi.

Itt a klasszikus felül/alul csíkba elhelyezkedő. http://scmplayer.net/
Az oldalon szereplő utasítások elég egyszerűek, aki nem tud angolul annak sem okozhat túl sok nehézséget.
Elsőként ki kell választani, hogy hogyan is nézzen ki, lehetőleg a bloghoz passzoló színt.
Azután a nextre kattintva elérkezünk a következő részhez. Itt kell hozzáadni a zenéket. A képen rajta van mit hova kell írni.
Ezután még lesz egy következő állomás, ahol a zene lejátszására vonatkozó beállítások lesznek, itt értelemszerűen mindenki kedve szerint állíthatja.
Miután mindennel megvagyunk a done-ra kattintva megkapjuk a kódot. Ez egy html/javascript modulba elmentve már működik is :)

És itt a másik zenelejátszó, ezt már az oldalmodulba fog elhelyezkedni. http://www.sheepproductions.com/billy/

Ennek van egy alap kinézete, ami csak kóddal lehet variálni, így abba most nem mennék bele. Majd később hozok hozzá kódokat. Lényegében itt nincsenek lépések, egyszerűen beilleszted a zene mp3-át és a címét majd a következő lépésként a generate code-ra kattintva megkapod a kódot. Ez szintén egy html/javascriptbe elmentve működni fog.

4 megjegyzés: