2014. március 29.

Egy fejléc elkészítésének lépései

Mivel abból indulok ki, hogy aki profi az nemigen nézi a blogom - vagy inkább csak, hogy röhögjön rajtam, így akkor itt lenne lépésekben egy egyszerűbb fejléc elkészítése. A továbbra kattintva ott lesznek az elemek(betűtípus, textúra, méret stb.)  amiket felhasználtam a fejléchez, így akinek kedve van megpróbálhat túlszárnyalni. Nem lesz nehéz...

1. A képek kiválasztása
Nem volt kedvem bajlódni a képekkel, így akkor használjunk "textúrákat"... amik igazából már szerkesztett képek. Aki keresgélni szeretne látogasson el a deviantart-ra ott sokat fog találni.


2. A képek összeillesztése:
Kezdetben a háttért kell összemosni, annyira hogy a szegélyek ne látszódjanak, majd a szereplők széleit is el kell halványítani. Én sajnos végtelenül lusta voltam hozzá, de úgy lesz igazán szép, ha nem látszik a szereplőknél az eredeti háttér.3. Effekt :
Mivel így nem igazán passzoltak a színek tettem rá valami effetket.

4. Brush
Nekem ez még így elég üresnek hatott így tettem rá felhős brush-sal néhány elemet. Az alapkép alá tettem egy másik kép rétegét, így mikor használtam valamelyik brush-t átütött az alatta lévő kép. Kvázi egy radírral rányomtam a felhő mintát.

Aztán mégis csak idegesített a szereplők körüli háttér így leszedtem...5. Cím
Jobb cím, híján egy részletet választotta az I see fire-ből. Az alsó rétegre írtam a zenéből részletet, így az is csak elvétve látszik. Megkoronázva a """""művet""""" ráírtam egy címet és vollá.A kép mérete: 900x460 Típusa: JPG.
A felhasznált képek:A felhasznált brush és az alsó réteg:A betűtípusok:

5 megjegyzés:

 1. sikerült megcsinálnom neked hála egy normális fejlécet :D szóval köszönöm szépen...remélem nem gond h pár képet elvittem :D

  VálaszTörlés
 2. Tudnál ajanlani hozzá szerkesztőt?

  VálaszTörlés
 3. Köszi a helpet!♥
  Boglárka,amúgy ez a PIXLR online szerkesztővel van csinálva :)

  VálaszTörlés
 4. Szia! Effekteket hol lehet rá rakni? :)

  VálaszTörlés
 5. Szia! Előre is köszönöm a segítséget, amit ezzel a poszttal nyújtottál, már alig várom, hogy hétvégén belekezdhessek a fejléckészítésbe, csak annyi lenne a kérdésem, hogy a képeket google-ről gyűjtöd, vagy valamilyen másmilyen oldalról? És ha más oldalról, akkor pontosan honnan?

  VálaszTörlés