2013. szeptember 7.

Mit ne csinálj, ha blogot kezdesz

Nos ezek ilyen röpke észrevételek, amiktől elárulom, hogy szinte mindenki rosszul van. Tehát, ha eddig nem tudtad volna:

A tipikus 1D-s alap sztorik:

 • Utálod az 1D-t, de az utcán éppen beléd botlik álruhában az egyik tagja . Később újra találkozol vele, majd beleszeretsz anélkül, hogy bármit is tudnál a bandáról. Mikor kiderül, hogy ki is valójában te nehezen, de beletörődsz, hogy egy sztárral hozott össze a sors. 
 • A szüleid meghaltak autóbalesetben, te pedig teljesen össze törsz.  Valami  távoli rokonhoz költözöl Londonba. Utálod az életed, megakarsz halni, de ekkor jön a megmentőd, a már fentebb említett egyik tag a bandából. Egymásba szerettek, de az érzéseiteket nem meritek vállalni még olyan 10 részen keresztül aztán csak összejöttök
 • Imádod a bandát mindent megtennél, hogy találkozhass velük. Elmész az egyik koncertjükre, de nem jutsz be... aztán megtörten indulsz haza, ám ekkor az egyik 1D-s fiúval találkozol akinek éppen valami nagyon nagy problémája van, amin csak te tudsz segíteni. Hálából  természetesen elvisz a vip részlegbe ahol összenyáladzhatod magad a többi tagra is...
 • Az egyik tag húga vagy és beleszeretsz a bandából valaki másba.

Alap sztorik:
 • Egy teljesen elveszett önbizalom hiányos lány vagy, akinek semmi sem jön össze. Új suliba kerülsz és félsz mindenkitől, de csodával határos módon beléd szeret a suli leghelyesebb pasija és felkarol.
 • Szerelmes vagy, de a kiválasztott nem szeret viszont, sőt ő igazából egy kibaszott bunkó és amúgy mindennek ő az oka. Nem érted miért ver téged a sors, hiszen egy aranyos kedves ártatlan leányzó vagy, de nincs semmi gond, mert a nagy szerelmi bánatban beléd szeret a szexi pasi barátja.
 • Te vagy a menő lány, aki amúgy kedves, vicces, aranyos. Jön egy bajkeverő pasi akit pont melléd ültetnek órán. Te utálod őt, és ő is hasonlóképp érez, de muszáj együtt működnötök egy sulis házi miatt. Innentől már egyértelmű a szerelem.
 • Te vagy a fasza menő drogos csaj, aki bármit megtehet... gondolod ezt. Züllött életet élsz, nem érdekel senki és semmi, ami amúgy egy gyermekkori traumához vezethető vissza. Aztán jön az ártatlan  mosolyú menő fiú aki miatt felhagysz minden rosszal és ő kideríti, hogy miért is kerültél olyan mélyre, majd minden happy...
 • Egy csúnya lány voltál akit régen sokat bántottak. Találkozol a gyermekkori szerelmeddel aki, rögtön beléd szeret, hisz azóta egy bomba csaj lettél meg minden... de te nem tudod elfelejteni mennyi fájdalmat okozott, addig míg meg nem fektet. Utána rájössz, hogy  az igazi.
 • Te vagy a menő lány, mindenki csak a csillogást látja... senki sem veszi észre, hogy hánytatod magad drogozol stb. csak, hogy meg tudj felelni az elvárásoknak. Jön egy problémás pasi, aztán egymásba szerettek, de mindezt úgy, hogy tagadjátok... egy ideig. Utána ő rájön milyen nehéz neked... te is rájössz neki milyen nehéz és együtt siránkoztok. 
De amúgy lenne még vagy 100 csak lusta vagyok írni. És akkor jelentkezzen az aki továbbra is kimeri jelenteni, hogy egyedi a sztorija. Annak küldök egy nagy ölelést :DD

9 megjegyzés:

 1. engem már naggyon idegesítenek ezek a tucatblogok. komolyan, hová süllyedt az emberiség? mára már senki se tud egyedi történetet kitalálni? ha nem, akkor ne írjon blogot, csak azért, mert másnak van, neki meg nincs...osztom ezt az álláspontot, mármint amit leírtál. remélem az embereknek felnyitottad a szemét ezzel :)

  VálaszTörlés
 2. Még az a szerencsém, hogy a sztorijaim egyikbe se tartoznak, mert kitalálok valami király egyedi dolgot hozzá és tök jú meg minden :D :D XD
  Amúgy tök igazad van!

  VálaszTörlés
 3. Okok amiért csak slasht írok és olvasok #242. Annak a műfajnak is megvannak a maga kliséi, de legalább a nagy átlag töri magát, hogy legyen benne az a történés nevű dolog, ami egy történetbe így nem árt néha.

  VálaszTörlés
 4. szerintem is nagyon idegesítő, hogy 1001 ilyen blog van.. ráadásul a vámpíros sztorikat kihagytad. :P mellesleg szerintem az én blogom eredetibb :D bár talán ebben is van 1-2 dolog, ami talán sablon, de nem annyira szerintem :D ---> http://sisters-in-the-life.blogspot.hu/

  VálaszTörlés
 5. Sziaaa! Kérek ölelést, mert én ki merem jelenteni, hogy a Holnap c történetem egyedi :P egy Srácról és egy bandáról szól (nem, nem zenei banda hanem a gengszteres banda). A srácnak van egy szerető anyukája és egy kishúga is szóval még nem is az a tipikus senkim nincs és utálom a világot főszereplő... és arról szól, hogy hogyan küzd meg szerelmének halálával miközben helyt áll a banda elvárásainak és a bosszút fontolgatja :D nem tudom, lehet, hogy ez is a tucatblogok közé tartozik amiket nem fejtettél ki, de ha nem akkor kérem az ölelést ;)

  VálaszTörlés
 6. Kérem az ölelést! :D Egy deszkás lányról szól, aki egy deszka klubbnál deszkázik, amit nagyon kevesen tudnak - konkrétan csak a családja, és egy barátnője. És a srác, akit szeret, szintén deszkás. :) Vagy csak szerintem nem tucatblog?

  VálaszTörlés
 7. Kedves szerkesztő!
  Én úgy gondolom, hogy a tucat, szerencsétlenségek mellett is megtalálhatók még az ismeretlenben fuldokló, mégis egyedi blogok.

  Oké, én nem panaszkodhatok, hiszen minden fejezetemhez több, mint tíz megjegyzés érkezik, és elég népszerű blogjaim vannak. - Nem vagyok egoista, de tisztán látom a dolgokat. - S, úgy vélem, hogy az én blogjaim egészen egyediek. Bevallom, 2012-ben az első testvéres sztorik között volt az én "Little Horan" címen futó blogom. Azóta több, sikeres történetet végig vittem. Például, a One Direction tagjai testet cserélnek, s bonyodalmakba kerülnek, akkor az 1D tagjai testvérek, s a legkisebbet kiutálják, de végül jó testvérek lesznek. És úgy vélem, a most íródó blogom sem lesz szar.
  De ugorjunk kicsit a többiekre! Nos, teljesen egyet értek abba, hogy az egyediség mára a talaj víz alatt lábadozik. Szörnyű, ami itt folyik.
  Azonban én olvasok olyan blogokat, melyek igazán egyedinek nevezhetők. Gondolok itt Azy történeteire, egy bizonyos Effy nevű bloggerina Larry Stylinsonos sztorijára. Úgyhogy, véleményem szerint találhatók még titkos kincsek a blogger hatalmas tárházában. :)
  Ölel,
  LTP

  VálaszTörlés
 8. Szia!:)
  Nekem küldhetsz egy nagy ölelést, mert szerintem a blogjaim egyediek.
  Az egyik: Van egy lány és egy fiú akik szerelmesek, de a fiút elrabolják és szörnyet csinálnak belőle. A lány aggódik érte és elindul megkeresni és végül meg is találja, de nem tudja, hogy ő az és otthagyja, a fiú pedig nem éli túl.(azaz meghal)
  A másik: Olyasmi mint a Harry Potter, de másabb(na jó, ezt jól megmagyaráztam:D)
  Szóval van egy fiú, aki a világ sorsa és szembe kell szállnia a gonosszal. És egy phoenix segít neki és minden kalandjában benne van.
  Szerintem ezek egyediek, de lehet, hogy csak én gondolom így, de minden esetre még nem láttam olyan blogot, ahol ez lenne a story.:)
  Ölel
  Summer Horan:) xx

  VálaszTörlés
 9. Ja, ezek elég idegesítőek, többnyire ezért nem is olvasok blogokat... mert hiányzik belőle az egyediség... Tisztelet a kivételnek, de a blogos "történetírók" nagy részét pont hogy sokmillió galaxis választja el a tehetségtől, és elég nagy hülyeség, hogy neten mindenki hiheti azt, hogy mekkora írói vénával áldotta meg a sors, holott köze nincs az egész témához.Egy blogon bárkinek lehet nagy a szája, hogy mennyire jó - majd ha elfogadja egy kiadó, és boltokba kerül az irománya, esetleg, de még ott sem feltétlenül... hadd ne hozzak példákat. Sok van, biztos nektek is van olyan könyv, amin nem kell gondolkozni, máris eszetekbe jut a "hiba" szóról...
  A másik amit nem értek, hogy aki pedig tényleg tehetséges, az miért pazarolja az adottságát az interneten, mikor kiadóba is kerülhetne vele, s miért teszi ki a műveit a blog, és ötletlopó embereknek?

  VálaszTörlés