2013. szeptember 7.

Kritika

A múlt kínzó árnyéka

Nos a fejlécen látszik, hogy nem profi csinálta, de én mégis úgy vagyok vele, a célnak megfelel. Az alakok kivágása nem mindenhol lett tökéletes, valamint én jobban szeretem, mikor halványabb esetleg összemosódott a főszereplők mögött a kép. A szereplők képe hol éles, máshol homályosabb, erre ügyelni kell mikor a képeket kiválasztjuk. A háttérben lévő város képét összemostam volna a tűzzel, hogy ne üssön el annyira, talán még más képekkel is vegyítettem volna. Azok a kis jelek szétszórva, egyszerűen rontják az összhatást. A címet is egy sokkal karakteresebb betűtípussal írnám, mert ez így túlon-túl egyszerű. 
A háttér passzol a fejléchez, bár nekem egy kicsit túl erős ez a sok narancsos szín, bárhova nézek mindenütt az van, ami egyrészről jó, mert így harmonizálnak a színek, de nekem mégis sok... talán a háttér megváltoztatásával jobban mutatna. Nem kell feltétlenül ilyen erőteljes színekkel dolgozni, mostanában amúgy is divat a pasztell és a szemnek is barátságosabbak a kevésbé domináns színek. A címeknek itt is valami szebb betűtípust vennék, és a  bejegyzések végén lévő sáv színét vagy a háttérrel megegyezőre vagy valami pirosasra állítanám, a jelenlegi egyszerűen nem illik oda. A dátum háttér színe sem a legjobb, az is jobb lenne áttetszően, valamint a chat-en választott színeket egytől-egyik megváltoztatnám. Mindenképp vedd transparent-re a hátteret, és a színeket is hozd összhangba a blog többi részével.

A történet szövege sokkal jobban mutat sorkizárással, ez csak egy kis esztétikai kérdés, de személy szerint én jobban szeretem úgy. 
A sztorit illetően ami először feltűnik, hogy az első pár sorban  sok a "lányt" ismétlése. A sok szó ismétlés is ronthatja a történet  minőségét. A helyesírásra is ügyelj, nem olyan sok hiba van, de azért találkozni elírásokkal. A káromkodásokkal alapvetően nincs bajom - én is szoktam - de nem hiszem, hogy pl. "Nem tudom mi a picsa ilyen felfoghatatlan. " - nál annyira kell oda az a picsa... vagy legalábbis szerintem és másol is vannak oda nem illő szavak, amik egyszerűen nem fokozzák a hatást, sőt inkább rontják.Az alaptörténet tetszik, a kivitelezés kicsit  gyors ilyen bele a lecsóban, de ettől függetlenül jó. A lányról mindenképp többet írtam volna, valamint tovább húztam volna a találkozást is. Árnyvadászokat keres, és éppen belebotlik kettőbe azonnal... nem kell feltétlenül mindent lelőni már az első részben. Esetleg lehetett volna valami, hogy miért keresi őket, hisz nem mindennapi dolog, hogy valaki látó és tizenévesen démon ölére szánja magát. Valamint arra is ügyelnék, hogy neked a fejedben már valószínűleg kirajzolódtak a szálak, de mi szimpla olvasok csak annyit tudunk amit leírsz, tehát nyugodtan részletezheted jobban a cselekményeket. Sok párbeszéd van, de a körül írásokról sem felétkeztél meg. Igazából a kivitelezés miatt akár még egy igazán jó történet is kisülhet belőle, nekem egyenlőre még túl kevés a háttér, szinte semmit nem tudunk sem a lányról sem a családjáról. Remélem ezekre majd idővel fény derül.

1 megjegyzés:

  1. Teljesen együtt érzek az ilyenekkel,hiszen a legabszurdabb történetek kerülnek ki nap mint nap,és már a legtöbb unja.:D De mégis,vannak olyanok,akik ilyen sztoriknál még feliratják magukat,és boldogan várják a következő részt.:/ :D Megnevettettél,de nem csak engem,de,hisz sajnos ez az igaszság!:D Vannak ilyenek,de mégis valahogy gyűlik rájuk a komi:P ""

    VálaszTörlés