2013. július 12.

Pixlr - avagy ami kezdőknek is jó

A munkáimon szerintem egyértelműen látható, hogy én nem profi szerkesztővel dolgozom. Legyünk őszinték esélytelen, hogy valaha is megtanuljam pl. a gimp2 használatát. Én egy netes könnyen kezelhető szerkesztőt választottam erre a célra, nem vitás, olyan jó eredményt sose fogok elérni vele, de nekem nem is különösebben célom. Úgy gondoltam írok róla pár szót, hátha lesz olyan aki kedvet kap.

Néhány alap info:
A www.pixlr.com-ról érhetjük el a három szerkesztőt. Név szerint ezek az : editor, express, o-matic.

Én editorral szerkesztek, az a legprofibb a három közül, a többi inkább képek díszítésére van... ami számomra nagyon tetszik benne, az az, hogy gyakorlatilag bármit meg tudok szerkeszteni. Lehet máshol könnyebb lenne, de én a kis praktikáimmal már elég jól elboldogulok.

Amiért érdemes kipróbálni, hogy már alap brush-ok vannak, ami a kezdőknek igen is hasznos.. Nem azt mondom, hogy mindent megtalálsz, de füstös, felhős, növényes, szíves, körös, hipszteres, gyűrött papíros, csillagos stb... na a lényeg, hogy van választék.

Amolyan első szárny csapgosások:
A képeket url-ről is meglehet nyitni, vagy sima akár png alapú lapot is kérhetünk. Mikor megnyitottuk behozza a szerkesztő felületet. Oldalt lesznek láthatók az alap használati eszközök, de minket a felső sorok sokkal jobban érdekelnek. 

A layer-nél tudunk képet/brush-t hozzáadni, a már hozzáadott kép színét méretét, formáját... szinte mindent átalakíthatunk.

Lehetőségünk van kivágni bizonyos alakokat, így tudunk png képeket is készíteni. Ha egy új lapot kértek áttetsző háttérrel majd megnyitjátok layer-rel a képet a radírral lehánthatjátok körülötte a hátteret.

A radír segítségével tudunk áttűnésekét készíteni képek között, így érhetjük el az egybe olvad hatást.

Alap témák vannak, a képekhez... a szokásos fekete-fehér, régi fotós, van még egyéb finomságok, mint a kaleidoszkóp...

Azért az is jól látszik, hogy ez nem pont erre lett kitalálva, mivel a vörös szemeket is eltüntethetitek a bőrhibákkal együtt....

És hát nem tudom... igazából nagyon sokat tudnék még írni, de annak aki most kezdi szerintem éppen elég lesz  első lépésnek ennyit is felfedeznie. 

xoxo: Crystal

4 megjegyzés:

 1. Szia!
  A picmonkey.com -ot ismered? Ott is szuper dolgokat lehet csinálni, mondjuk az inkább képszerkesztő, de én feltaláltam magam, és ott készítem a fejléceimet is. :)

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  Szerintem a te fejléceid néha jobbak is, mint egyes profibb szerkesztővel készítettek. A pickmonkey pedig tényleg jó kis szerkesztő :D

  VálaszTörlés
 3. A pixlr hasónlít a photoshop egy kicsikét :)) a picmonkey a pixlr-hoz képest semmi :) aki ki akarja a photoshoppot próbálni de még nem biztos benne akkor itt online kipróbálhatja----> https://pixlr.com/editor/

  VálaszTörlés
 4. A pixlr hasónlít a photoshop egy kicsikét :)) a picmonkey a pixlr-hoz képest semmi :) aki ki akarja a photoshoppot próbálni de még nem biztos benne akkor itt online kipróbálhatja----> https://pixlr.com/editor/

  VálaszTörlés