2013. július 4.

Ne adj alább a színvonalból!

Ezért most egész biztos megutálnak bizonyos emberek, de sebaj.


Egyre kevesebb az értékes blog
A kreatív izgalmas történetek, már-már ritkaságnak számítanak, de sajnos a fejléces blogokkal sem jobb a helyzet. A rengetek fanfic között eltűntek a valódi kincsek... nem azt mondom, hogy egy tovább gondolt fanfic ne lehetne jobb, mint bármelyik szabadon alkotott történet, csak manapság már a csapból is ez folyik.   Egy tini lány beleszeret valamelyik tagba és már a 3. részben dúl a szerelem ... persze minden tiszteletem azoké akik túlléptek ezen a sablonon. Sokan kedvelik az 1D-s fiúknak, aminek köszönhetően a rajongók már elfogultan kezdenek az adott mű olvasásába, szinte ugranak Niall vagy a többi név hallatán, pedig pár éve még JB-vel volt ugyanez a helyzet.  Akarva akaratlanul is ezek a blogok miatt szorulnak sokszor háttérbe a valódi értékekkel rendelkező izgalmas történetek.

Ha nem megy, ne erőltesd.
Nekem katasztrofálisan  pocsék a helyesírásom, mégis igyekszem átnézni minden írott megnyilvánulásom és legalább a muszáj-t letudom helyesen leírni. Vannak, akik annyira alapvető hibákat ejtenek, hogy már el megy az egész kedvem az olvasástól. A helyesírás ellenőrző nem csak dísznek van. Néha már olyan hatást keltenek az ilyen történetek, mintha egy facebook-os beszélgetést olvasnék. Az egész párbeszéd, persze leírások és megfelelő jelölések nélkül., arról nem is beszélve, hogy a "vok" meg "h" tilos. Vannak példák, mikor megengedett, de legyünk őszinték aki nem képes leírni azt, hogy vagyok az ne is írjon inkább. Értelemszerűen, ha valaki még életébe nem fogott a kezébe könyvek, akkor nem tudja hogyan kell... de akkor ne is akarjon ő lenni a követező Leiner Laura...

Ha csúnya a blog, az is baj.
Egy sztori nem attól lesz izgalmas, hogy a maga a blog  kinézete elvarázsol bennünket, de lényegesen dob a körülményeken, mikor egy rendezett blogra tévedünk. Mindig is úgy voltam ezzel, hogy aki jól ír az nem kell, hogy designet is csinálni tudjon. Legyen meg az alap, olvasható legyen a szöveg, ne legyen irritáló a betűtípus , ha ezek megvannak én már elégetett vagyok. 
Manapság a designes blogok olykor már felháborító milyen ízléstelen fejlécekkel dobálóznak, ezzel rontva az amúgy szép és értékes blogot. Az én munkám is ocsmányak, de igyekszem változtatni és próbálok jobb lenni. Nem vagyok jobb ilyen téren senkinél, de ettől függetlenül olyan felháborító blogokkal találkozom, hogy már én szégyellem magam helyettük.

Összességében ezeken mind lehet változtatni némi önkritikával és gyakorlással. Csak annyi a lényeg, hogy ne ragadjunk le azon a szinten ahol kezdtük. Amúgy nyugodtan lehet reagálni, szívesen fogadom a negatívakat is. Érdekel, hogy mások miképp látják a világot, mert ez csak az én szerény véleményem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése