2013. július 29.

Kritika

Keep calm and love me
Amikor felléptem azonnal elindult a zene, noha már számítottam rá, de semmiképp sem kellemes élmény, ne legyen magától induló, mert nem feltétlen örülnek az ilyen meglepetéseknek az olvasóid. Nos a fejléc nem lett egy remek mű, talán ami a legzavaróbb benne az a betűtípus.. olvashatatlan, ráadásul az infinity kép is belezavar. A másik legnagyobb  hiba az a sablon. Ezt a sablont egy áttetsző hátterű fejléchez ajánlanám, de mivel a tied nem az így ajánlatos lenne váltani egyszerűre. A háttér színek rikítóan élénkek egy sokkal világosabb változat jobban mutatna... vagy a klasszikus fehér lenne a legjobb, mert a mostani fehér betűket egy kicsit nehézkes hosszan olvasni... Az oldal modulkora áttérve a chat-et feljebb helyezném el és a bloghoz illő színekkel látnám el. A szereplők képeit egyméretűre szabnám és egy sima szöveg modulban helyezném el, ezzel is spórolva a hellyel.

Shadows of the past
Talán túl kritikus vagyok ma, de nekem ez a fejléc sem nyerte el teljesen a tetszésemet, mármint szép meg minden, csak valahogy nem érzem a teljesség hatását, ráadásul azokat a pillangókat nem is értem. A blog háttere passzol a fejléccel, bár nekem épp emiatt egy kicsit sok, mindenképp jobban mutatott volna, ha csak részleteiben köszön vissza a háttér. A blogon harmonizálnak a színek, és a betűtípusok is jók. A chat-et megint csak feljebb raknám, a népszámlálót pedig lejjebb. A fenti navbart szerintem nyugodtan kikapcsolhatod, legalábbis szerintem jobban mutat anélkül egy blog.

Change My Life
A te blogodon ami egyedül rendben van az a fejléc... az viszont nagyon szép.  Az önindítót kapcsold ki a zenén, nagyon idegesítő, mikor valakit váratlanul ér a blogodra lépve. Az egész blog egy ömlesztett katyvasz, mindenképpen változtatnék jó pár dolgon. Kezdjük a háttérrel... homályos, nem illik a fejléchez és mozaikos is. A sablon egy áttetsző fejléchez illik, de a tied nem az, így neked sokkal jobb lenne az egyszerű. Az egér csillog és kereszt mintás is... valahogy a kettő egyszerre sok, néha a kevesebb több és ez a te egész blogodra igaz. A bejegyzések betűtípusa katasztrófa,  a szín túl élénk és egyszerűen olvashatatlan... a legjobb az alap betűtípusok közül választani, mivel okkal lettek ajánlottak. A blogon túl sok betűt fajtát használsz, állapodj meg kettő mellett, az egyik legyen a bejegyzésé a másik díszesebb pedig a címekhez stb. Az oldalmodulokra is igaz, hogy semmi összhang nincs... a fekete hátteret fehérre állítanám, a betűtípust is megváltozatatnám... és igazából a fejlécen kívül tényleg semmi sincs rendben, így inkább olyan apróságokba bele se megyek, mint a chat színe. Hogy őszinte legyek ezeket nem én írtam le elsőként, előttem már másoktól is kértél kritikát, de ha valaki tanácsot ad, akkor szerintem okkal teszi... szóval tényleg ajánlatos lenne valakitől kérned egy teljes átalakítást.

Dayna naplója
Én mindenképp beszereznék egy fejlécet a helyedben...bár igazából már tőlem rendeltél, csak gondolom nem tetszett vagy nem tudom, mindegy is. A mosatni kép nem illik oda, az viszont biztos. A háttérrel nem lenne baj, de az igazat megvallva nagyon tömeg háttér lett minden másod blogon ez van. Ezt a fajta sablont nem igazán szeretem, egyszerűen nem mutat jól. Oldalt ott a változtatást jelző kis ikon, ami a háttér miatt van, de igazából fölösleges, mert ha simán elmented a képet nem jelenik meg a felirat sem... A chat-et áttetszőre állítanám, meg szélesebbre. A  fel vezető html kép nem jelenik meg... nem tudom szerintem valamit rosszul illesztettél be.

One Lucky Girl Story
A fejléc nekem nagyon tetszik, a háttérrel sem lenne baj, csak egy kicsit homályos. A sablont megint csak nem szeretem, valahogy nem mutat olyan jól, de a te esetedben nem olyan zavaró. A linkek színét valami rózsaszínes árnyalatra változtatnám és a modulok címéhez jól mutatna egy kézzel írott betűtípus. Az oldal modul egy kicsit üres pár kép vagy valami jól mutatna oda. A bejegyzéseket sorkizártra állítsd át az jobban mutat és szerintem a navbar is kikapcsolhatod. Egy chat talán jól jönne, mármint az sose árt.

Listen to your heart*
A fejléc nekem nagyon tetszik és a háttér is passzol hozzá. Az oldalmodulok szerintem túl kicsit, az egyik oldalról kivenném, hogy a másik normál méretű lehessen. A bloglovinos kép nem illik, hisz máshol semmilyen narancsos árnyalat nincs.  Ezt leszámítva igazából a többi rendben van.

Gyere velem!
A fejléc nagyon szép a háttér visszafogott és jól passzol a fejléc hangulatához. A linkeknek valami szürkés színt állítanék be a címeknek pedig egy kézzel írott díszesebb betűtípust. Az oldal modul elég üres, tennék chat-et meg valamit ami feldobja. Az oldalakat a szereplők fölé helyezném el.

Egy valóra vált álom!
A fejléc nem szép, a cím nem látszik, de ez még csak a kisebb baki, mert  a bal oldalt lévő lányt mi lelete? A fejléc nincs a blog méretéhez igazítva, nincs középen ezért az égész blog méretét kisebbre venném. A háttér nem passzol a fejléchez, egy visszafogottabbat választanék. A linkek színe valahogy sem a háttérhez sem a fejléchez nem passzol, szóval valami rózsaszínes árnyalatúra állítanám át. A szereplők képeit egyméretűre szerkeszteném,  és az oldal modul linkjei annyira beleolvadnak a háttérbe, hogy nem lehet elolvasni.

 A bejegyzések szövegét állítsd sorkizártra és a párbeszédekhez ne használj félkövér betűket mert nagyon zavaró. A párbeszédek gondolat jele között szó köz kellene, hogy legyen, de te ez nem teszed ki. A vessző után is kell szóköz épp úgy, mint a mondatvégi jeleknél. Alapvetően választékosan fogalmazol, de azt vettem észre néha  belezavarodsz a mondatok múlt, jelen vagy akár számába is. Gondolok itt pl. a következőre:
hogy nem e hozzászól egy nő is.
Igazából ezt valahogy szebben is kilehetett volna fejezni, ráadásul ehhez hasonló hibák vannak. A történetet nem igazán olvastam végig, így arról nem tudok véleményt alkotni.
Hidden Feelings
A blogon minden tökéletes, egyszerűen ne változtass semmit! Nagyon szép így ahogy van :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése