2013. július 11.

Kritika ~ 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34.

Más

Nos a fejléc valahogy túl egyszerű, kicsit feldobtam volna pár díszítő elemmel... vagy nem tudom. A blog sablonja sem az igazi, sokkal jobban mutatna egyszerűvel. A hátteret igazából nem tudom hova tenni,  a fejléchez nem illik... sőt leginkább sehova. A legtöbb link színe kék, és igazából jó, hogy van valami szín is, de a blogon sehol máshol nem találkozom vele, esetleg a fejlécen lenne valami hasonló, akkor jobban összhangba lenne a blog. A kék szín mellett van egy narancssárgás-pirosas is, de én megállapodnék inkább a kék mellett.  Én azon az elméleten vagyok, hogy egy blogon 3-nál több betűtípus ne legyen, mert az már túlzás, a dátum betűtípusát nyugodott szívvel veheted egyszerűbbre. A szereplők képeinél is van egy kis összevisszaság, azokat ajánlott lenne az oldalsávval megegyező méretűre igazítani. A bejegyzések sorkizártra állítanám, és talán betennék egy csetet is, elvégre sose árt, ha van :)

Bittersweet

A fejlécen az alapszín egyértelműen a kékes árnyalatok, ami jó, mert a blog is igazodik ehhez. A blog háttere nekem egy kicsit túl élénk a fejléchez képest, egy kicsit világosabbra photoshoppolnám. Épp úgy ahogy az előző kritikánál is írtam, szerintem 3-nál több betűtípus fölösleges, valamelyiket át állítanám. Két oldalsáv van, de valahogy nem az igazi... vagy kiegyeznék egy mellett, vagy nagyobbra venném az egész blog méretét és az oldalsávokét is. Igazából a jobb oldalival minden rendben, de a másik egy kicsit össze van nyomorgatva, ráadásul a fordító belelóg a bejegyzésbe is. A google fordító elég ratyi és nem hiszem, hogy sokan olvasnának téged ilyen félre fordított nyelveken, szóval nyugodtan kiveheted. Ezeket leszámítva mást nem találtam, szép blog! :)

Two worlds collide

Az egész blog meseszép, minden összhangban van. A színek harmonizálnak, egyszerű és nagyszerű. Csodaszép blog :)

Illusion

Épp úgy ahogy az előbbinél is, túl sokat nem tudok írni. A bejegyzések dátuma nem tudom direkt van e ilyen halvány színnel, de alig lehet elolvasni, ráadásul a bloglovinos kép alól nyugodtan leveheted a nevem, azért csináltam, hogy nyugodtan használjátok kedvetekre :) Nagyon szép az egész blog, minden stimmel. Megvan az a "varázs", szóval grat, nagyon szép blog :) 

Nos a ti blogotokról regény fogok írni, hogy miket változtassatok, de remélem nem sértődtök meg :s Kezdetben szerezzetek be egy fejlécet, elvégre ha az megvan, akkor már nektek is lesz egy kiindulási alap, hogy mihez igazítsátok a blog többi részét. A mostani állapotban a fekete csík a blog címe mögött csúnya, de a betű színe sem jobb. Az egész elrendezés katasztrófa a bejegyzés szélességét vegyétek nagyobbra, az oldalsávét pedig lényegegesen kisebbre. A háttér épp úgy nem passzol semmihez, mint maga az egész blog, ahogy most fest egy nagy rendezetlenség... A zenelejátszót állítsátok olyanra, hogy csak akkor induljon, ha az olvasó elindítja. A képek kerete is csak úgy van, fölösleges és ront az összképen. A fordító teljesen hasztalan, nyugodtan kivehetitek. A bejegyzéseket állítsátok sorkizártra, valamint szerintem a címeket írjátok kisbetűkkel, mert úgy rendezettebb lenne. A bejegyzésekben zavaró, hogy ilyen sok képet tesztek,   a helyetekben inkább úgy oldanám meg, hogy vagy linkelnék, vagy simán csak kevesebbet tennék bele, hogy ne vonja el a figyelmet a sztoriról. Egy oldalra max 3-4 bejegyzést tennék ki... Valamint egy cset sem ártana, hogy kapcsolatba léphessenek veletek az olvasóitok. Összességében az egész blogra ráférne egy jókora átalakítás!

Egy életen át
A fejléc szép, és a háttér is passzol hozzá. A blognak megvan az a olvasásra csalogató hangulata, szóval nagyon tetszik. Minden harmonizál mindennel, az egyedüli amit egy kicsit világosabbra vennék az az elválasztó csík. A cset egy kicsit kilóg, tanán azt is átméretezném, de összességében nagyon divatos blog! :)


The Wanted fanfiction - Roxanne W. diaries
Nos a saját fejlécemről nem mondok véleményt, mivel az összessel úgy vagyok, hogy katasztrófa, úgyhogy akkor nézzük a többit :) A háttér nagyon tetszik, valahogy illik a fejléchez, de ez a sablon nem az igazi. Én Állati kft-re állítanám át, az valahogy letisztultabb. A bejegyzések és oldalmodulok kerete fölösleges és túl élénk, egyszerűen nem illik oda. A háttér miatt én a barnás esetleg sötétebb barack szín felé húznék a linkek színét illetően. Az oldalmodul szélességét egy kicsit kisebbre állítanám, mert nagyon jó, hogy egyméretűek a szereplős képek, de van egy nagy üres csík mellettük. Nagyon örülök, hogy a bejegyzéseknél inkább linkeled az adott ruhát embert stb. mert nem zavar be az olvasásba :) Esetleg még sorkizártra állítanám a bejegyzést és akkor szebb lenne az összkép is.
Ha minden igaz a sztoriról is kértél véleményt, szóval akkor pár szóban arról is:
A 33. fejezetet olvastam részletesen, a többibe csak belelestem. Az első két mondat nagyon tetszett, valahogy olyan "én" a csaj.(:DD) A szereplők jelleme elég egyedi, nem az a mindenki egy kaptafára, ami nagyon jó Az igazság az, hogy a történet tetszik, mármint maga az írás mód, mert az valami eszméletlen. (:D) Vannak kisebb mondta egyeztetési hibák, és néhol egy-egy betű tévesztés is, de elhanyagolhatók. Mikor a párbeszédek vannak, figyelj a részletekre is, a gondoltat jel előtt és után is szóköz van, illetve kellene lennie. Én valahogy így írnám inkább:

 - Jut eszembe, milyen volt L.A.? Voltak ott jó csajok? - tettem fel kérdéseim Nathan baklövésére célozva.
Én ehhez a blogodhoz is beszereznék valami fejléc szerűséget. A háttér igazából nagyon egyszerű azt a háromszöget leszámítva, esetleg valami színesebb izgalmasabb lenne. A szereplők képeit egyméretűre venném,  hogy passzoljanak egymáshoz. A lábléc színe nem illik oda, azt is átállítanám. A bejegyzések linkjécek színeit a blog címéhez hasonló betűtípusúra és színűre állítanám át, és itt is javaslom a sorkizártat.  A dátum színével is hasonlóan járnék el, épp úgy mint az oldalmoduloknál, válassz egy színt és betűtípust amivel feldobod a blogot :) Mivel még nem sok minden van, így másról nem nagyon tudok írni.

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a kritikát!:) Megfogadom a tanácsaid és amint tudom korrigálom a hibákat!:)

    VálaszTörlés