2013. július 7.

Lapok szövegének megváltoztatsa

Hat egyszerű lépést követke te is könnyedén megcsinálhatod, ne ijedj meg nem tudsz kárt tenni az oldaladban. Ha érdekel hogyan csináltam katt a továbbra! :)

Az első lépés: 
Természetesen a képeket meg kell szerkeszteni, amit most különösebben nem részleteznék, de aki nem olyan jártas a szerkesztésben  annak ez az oldal tökéletes lesz: cooltext Arra ügyeljetek, hogy a fejlécnél ne legyen nagyobb a képek vízszintes mérete. Vagyis ha 800 px a fejléc és neked 4 oldalad van, akkor egy kép max. 200 px lehet. A függőleges mérte tetszés szerint választható.


Második lépés:
A képeket fel kell tölteni valahova... erre a célra a photobucket-et választottam. Nagyon jó kis oldal és ingyenes, de ti bárhova feltölthetitek. Elvileg a kép sima url címe is megteszi, szóval az is célra vezető, ha egy sima bejegyzésbe jelenítitek meg a képeket... csak nem teszitek közzé.Ha a photobucket-et választjátok akkor ez a menete:
A kép feltöltése után kattintsatok rá és oldalt befog hozni egy ilyen dobozt, innen kattintsatok a html-re. 

Harmadik lépés:
Nyissatok meg egy html/javascriptet és a képek kódját kezdjétek bemásolgatni egymás után. Ha azt szeretnétek, hogy középre rendezve helyezkedjenek el, akkor e közé illesszétek a képeket:Negyedik lépés:
Miután az összes kép kódját bemásoltátok menjetek a Rich text-re.

Ötödik lépés: 
Egy új lapon nyissátok meg a blogotokat. A képeket egyesével jelöljétek ki és a link képére kattintva adjátok hozzá a különböző oldalak linkjét. A főoldalhoz a blog sima címét írjátok.


Hatodik lépés:
A fejléc alatt távolítsátok el az Oldalakat, majd húzzátok be a helyére a már elmentett javascriptet.

 ÉS VOLLÁ MÁR MEG IS VAN :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése